2011-03-07 08:48Pressmeddelande

40 konstelever tolkar Kulturen!

null

Denna vecka startar ett utställningsprojekt på Kulturen där 40 konstelever under sju veckor turas om att utforska museets identitet. På fredagar hålls vernissage och stafettpinnen lämnas sedan vidare till nästa grupp konstelever som fortsätter arbetet. Processen avslutas med finissage den 29 april. Pressen bjuds in att träffa grupp nr 1 som visar det pågående arbetet onsdagen den 9 mars kl 13.00.

Kulturen Remix är ett samarbetsprojekt mellan Kulturen och de tre konstfolkhögskolorna i Skåne; Munka folkhögskola, Önnestads folkhögskola och Östra Grevie folkhögskola. Arbetet sker i Lundahallen och involverar närmare 40 elever. Projektet är utformat som grupparbeten i stafettform. Varje grupp arbetar en vecka utifrån sin egen modell under ledning av en eller två lärare och veckan avslutas med vernissage och ett ceremoniellt överlämnande varje fredag. Lundahallen är nu både ateljé, konstskola och utställningsrum.

Kulturen Remix pågår 8/3-­‐29/5 med sju stafettveckor.
Tisdagar till torsdagar kl. 12-­‐16 kan man följa arbete med utställningen på plats på Kulturen
På fredagar hålls vernissage med överlämning till nästa veckas arbetsgrupp.
Finissage hålls 29/4 varpå den färdiga utställningen visas t o m 29/5.

Arbetet går även att följa på projektbloggen www.kulturen.com/remix

Pressträff med elevgrupp nr 1  onsdagen den 9 mars kl 13.00

För mer information:
Camilla Palm, lärare, 0735-945047
Isabella Rydnemalm Edlund, konstelev, 0738-382141
Erik Roman, pressansvarig på Kulturen, 046 35 04 47

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar och i drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan alla ta del av en magisk värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin