Kulturens pressrum


Yddinge 23 november 2015. Foto: Andreas Nilsson/Malmö museer.
En familj hazarer från Afghanistan vid vårt första möte på deras boende i Yddingestrand, Svedala kommun. Familjen flydde över Turkiets berg på en hästrygg med sin då 3 åriga dotter. Amina gravid och hennes man har ett skadat ben. De sov i skogen på kartonger.
Samtalet blir början på en nära vardagsdokumentation där vi under nästan tre års tid följer familjens väntan på beslut om uppehållstillstånd från Migrationsverket. 2018 fick familjen besked om att de får stanna i Sverige. 
Text: Aila Peterson, Malmö museer

Årets samtidsdokumentation bild 6.jpg

Yddinge 23 november 2015. Foto: Andreas Nilsson/Malmö museer. En familj hazarer från Afghanistan vid vårt första möte på deras boende i Yddingestrand, Svedala kommun. Familjen flydde över Turkiets berg på en hästrygg med sin då 3 åriga dotter. Amina gravid och hennes man har ett skadat ben. De sov i skogen på kartonger. Samtalet blir början på en nära vardagsdokumentation där vi under nästan tre års tid följer familjens väntan på beslut om uppehållstillstånd från Migrationsverket. 2018 fick familjen besked om att de får stanna i Sverige. Text: Aila Peterson, Malmö museer
Fil typ:jpeg
Licens:Media use
Storlek:13457kb