Kulturens pressrum


Foto: Emma Krantz, Kulturen
Ko skulpterad i trä av Magnus Hansson, patient mellan 1888 och 1925. 
Ur journalen:
"Vill inte arbeta, vill endast syssla med sina djurfigurer...Då han en lång tid fortsatt med fabrikationen av hästar, kor etc, men ej på villkor velat göra något egentligt arbete, förbjöds han att gå ut på egen hand med mindre han arbetade med reda och för hospitalets räkning".

Ett halvår senare: "Han har nu tagit sitt förnuft till fånga och arbetar tämligen ordentligt och har återfått sina gamla friheter".

Ca 12 år senare: "...och slöjdar på lediga stunder en mängd vilda och tama djur, - ej utan talang".

Sankt Lars - patientkonst Magnus Hansson.jpg

Foto: Emma Krantz, Kulturen Ko skulpterad i trä av Magnus Hansson, patient mellan 1888 och 1925. Ur journalen: "Vill inte arbeta, vill endast syssla med sina djurfigurer...Då han en lång tid fortsatt med fabrikationen av hästar, kor etc, men ej på villkor velat göra något egentligt arbete, förbjöds han att gå ut på egen hand med mindre han arbetade med reda och för hospitalets räkning". Ett halvår senare: "Han har nu tagit sitt förnuft till fånga och arbetar tämligen ordentligt och har återfått sina gamla friheter". Ca 12 år senare: "...och slöjdar på lediga stunder en mängd vilda och tama djur, - ej utan talang".
Fil typ:jpeg
Licens:Media use
Storlek:4493kb