2018-10-18 11:07Pressmeddelande

Höstlovet på Kulturen i Lund

Foto: Viveca Ohlsson/KulturenFoto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Kulturen i Lund har öppet kl 10–16 hela höstlovet, måndagen den 29 oktober till söndagen den 4 november, med många spännande aktiviteter för barnfamiljer – spökkväll, rysliga visningar, halloweenpyssel, lekutställning, pop-up-bibliotek, Hur bodde folk förr-spåret med mera. 

Nytt för i år är Läskiga besök, en dramatiserad vandring till Västra Vrams prästgård, Bosebo kyrka och Borgarsalen, där publiken möter gengångare som finns kvar i husen av olika skäl. Lämplig för barn i åldern 5–10 år, som kan följa med på vandringen tillsammans med sina föräldrar eller annan vuxen måndag, tisdag och onsdag, två pass per dag. Fredag till söndag kan barn i samma ålder följa med på Ryslig visning. Under lördagen ordnar Lunds stadsbibliotek högläsning av spökhistorier kl 12 och kl 14 för barn mellan 7 och 11 år. 

Alla aktiviter ingår i entréavgiften, förutom Spökkvällen på torsdagen. Till den förköper man biljetter via www.kulturen.com/program.  Den som köpt biljett får följa med på en vandring i den mörka parken, där onda väsen lurar i skuggorna och goda väsen försöker klara sig förbi. Vi berättar otäcka historier som ger kalla kårar och inte är ämnade för de känsligaste själarna. Från 10 år, begränsat antal platser. 

Vi har inte bara rysligheter kopplade till Halloween att erbjuda. Vår lekutställning Alice i Underlandet  är öppen, och måndag– onsdag kan man också uppleva Alice i Underlandet som Virtual Reality. 

När som helst under höstlovet kan man på egen hand följa spåret Hur bodde folk förr? Spåret börjar i en prästgård år 1768 och slutar i en arbetarfamiljs lilla lägenhet år 1930. Kartan till spåret hämtar man i entrén. 

Vi har samlat all information om Höstlovet på en sida på vår webb: www.kulturen.com/hostlov

Arrangemang: Höstlov på Kulturen i Lund

Datum: måndag 29 oktober–söndag 4 november, öppet alla dagar kl 10–16 (vi öppnar tidigare under vardagarna på höstlovet). 

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen i Lund

Pressbilder: Scrolla ner och klicka på en bild för att ladda ner den högupplöst. 

För mer information: 

Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com

Therese Bygge, programarrangör, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com 

 

 

 



Om Kulturen i Lund

Kulturen, vars formella namn är Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige, är en ideell förening stiftad 1882 med cirka 3 500 medlemmar. Kulturen har Sveriges största samling av kulturhistoriska föremål från södra Sverige, stora samlingar av jämförande föremål från hela världen och norra Europas största medeltidsarkeologiska samling. Kulturen har besöksmål i fem skånska kommuner. Huvuddelen av den publika verksamheten utförs på Kulturen i Lund. De övriga besöksmålen är Kulturens Östarp, Livets museum, Medicinhistoriska museet i Helsingborg, Hökeriet, Tegnérmuseet, Norlindmuseet samt Bosjöklosters mölla. Utifrån en bred definition av kulturarvsbegreppet, som inbegriper både det materiella och immateriella kulturarvet, driver Kulturen utställningsverksamhet, dokumentation, insamling, vård, magasinering, vetenskaplig bearbetning, programverksamhet och pedagogisk verksamhet inom hela det kulturhistoriska fältet. Kulturen utför även uppdrag inom arkeologi och bebyggelseantikvarisk verksamhet i framför allt södra Sverige. Kulturen ska vara en resurs och ett kunskapscentrum för hela regionen genom att vara rörligt, tillgängligt och serviceinriktat. Kulturen ska också, utifrån sin samlade kompetens, inta en självständig roll i frågor som rör kulturarv.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin